Bemutatkozás

Dr. Hajnal Katalin vagyok, férjezett, 5 gyermek édesanyja, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos. Orvosi diplomámat 2001-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. Első munkahelyem a Szent Margit Kórház Újszülött és Koraszülött Intenzív Osztálya volt, majd később a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában dolgoztam. A szakvizsgához szükséges gyakorlati időszakot a Semmelweis Egyetem II. Sz. és I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáin töltöttem, 2010-ben szakvizsgáztam. A házi gyermekorvoslással 2017-ben ismerkedtem meg, elsőként Vácon, majd Verőcén helyettesítettem a praxis orvosait. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a betegségek megelőzésének lehetőségeire, ezek a szülőkkel történő megismertetésére már az első élethetektől fogva. Különösen fontos, hogy gyermekeinket apró koruktól fogva egészségtudatosan neveljük, megtanítsuk nekik, hogyan észleljék testük jelzéseit. Ebben a szülők segítségemre mindig számíthatnak. A gyermekgyógyászat legszebb, de egyben legfelelősségteljesebb feladata ez a prevenciós munka.

Asszisztens

Huberné Gyöngyösi Krisztina:  Férjezett vagyok, két felnőtt gyermek édesanyja, Kismaroson élek. Már nagyon korán kialakult az egészségügy irányában való érdeklődésem. Érettségi után a váci Jávorszky Ödön Kórház gyermekosztályán ápolóként dolgoztam 4 évig, majd az újpesti rendelőintézet sebészetén folytattam pályafutásomat. 17 évet dolgoztam a Verőce-Szokolya gyerekpraxis asszisztenseként. 2018-tól Hajnal Katalin doktornő helyettesített a praxisban, ott ismerkedtünk meg, szívesen dolgoztunk együtt. 4 év után most örömmel folytatom munkámat itt,  a nagymarosi gyermekrendelőben, a praxis állandó asszisztenseként.

A praxis

A praxisnak területi ellátási kötelezettsége van Nagymaros teljes közigazgatási területére vonatkozóan. A jelenlegi kártyaszám  1100. Az alap diagnosztikus felszereltségen felül néhány kiegészítő vizsgálat elvégzésére is van lehetőségünk (ABPM vizsgálat, CRP mérés, Streptococcus A teszt, gépi vizeletvizsgálat).