Hirdetmények

Nagymaros, házi gyermekorvosi körzet betegellátási rendje, bejelentkezési lehetőségei 2020.11.01-től.

 

BETEGELLÁTÁS

Rendelési idő:

Hétfő: 8:00-11:00 betegrendelés és 13:00-15:00 egészséges tanácsadás

Kedd: 8:00-11:00 betegrendelés

Szerda: 14:00-17:00 betegrendelés

Csütörtök: 8:00-11:00 betegrendelés és 11:00-12:00 egészséges tanácsadás

Péntek: 8:00-11:00 betegrendelés

 

Rendelkezésre állási idő (sürgős, életveszélyt jelentő esetek)

munkanapokon 8-16 óra között

 

Betegellátás helye: Kizárólag a rendelőben (Nagymaros Fő tér 10-12. Gyermekorvosi rendelő)

 

Elérhetőség:

 1. Erodium rendszer, a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében javasoljuk az Erodium kártya kiváltását (elsősorban ezt a bejelentkezési módot részesítsék előnyben, kártya a rendelőben igényelhető).

 2. Email cím: gyereknagymaros@outlook.hu

 3. Telefon: 06-27-354402 (rendelési időben, csak betegség fennállása esetén)

 4. Telefon 06-20-5995649 (rendelkezésre állási időben (munkanapokon 8-16 óra között) kizárólag sürgős, életveszélyt jelentő esetben)

 

Ha enyhék a tünetek (pl. láz nélküli nátha, enyhe köhögés, 1-2 híg széklet stb.) és a páciens általános állapota jó, láztalan akkor a betegvizsgálatra későbbi időpontban is sor kerülhet. A tünetek spontán javulása esetén pedig nem biztos, hogy szükséges eljönni a rendelőbe. Minden egyes megjelenés magában hordozza a megfertőződés (nemcsak a koronavírusos megbetegedés) kockázatát, bármennyire is elővigyázatosak vagyunk. Ilyenkor közösségbe járó gyermek esetén kérjük jelezzék felénk a hiányzás első napját emailben.

Súlyosabb tünetek meglétekor kérjük, hogy elsősorban az Erodium rendszerben, vagy esetleg telefonon történő bejelentkezéssel kérjenek időpontot betegvizsgálatra. Az Erodium rendszeren keresztül történő bejelentkezéskor egy kérdőív kitöltése szükséges. Ha a páciens koronavírus fertőzésre utaló tüneteket mutat, akkor előzetes bejelentkezést nem tesz lehetővé a rendszer. Nagyon fontos, hogy a pandémia idején elkerüljük a váróban a betegek találkozását.

Amennyiben koronavírus fertőzésre utaló tüneteket észlelnek a gyermeknél (hirtelen kezdetű magas láz, köhögés, nehézlégzés, hirtelen kezdetű szaglásvesztés, az ízérzés zavara vagy hiánya), vagy igazolt koronavírusos beteggel történt szoros kontaktust követően jelentkeznek a panaszok, akkor mindenképpen telefonos megbeszélésre van szükség. Ezután döntjük el, hogy milyen intézkedésekre (pl. koronavírus kimutatásához mintavétel megrendelése, járványügyi megfigyelés elrendelése) van szükség, indokolt-e a betegvizsgálat és hogy ez utóbbira hol és mikor kerüljön sor.

 

A jelenleg érvényben lévő aktuális eljárásrend az alábbi linken érhető el: https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/567-eljarasrend-a-2020-evben-azonositott-uj-koronavirussal-kapcsolatban

Közösségbe járó gyermek betegsége esetén az igazolás kiadás rendje:

Amennyiben betegség tünetei jelentkeznek és a gyermek nem látogatja a közösséget kérjük ezt egy munkanapon belül jelentsék nekünk (elsősorban email-en esetleg telefonon (rendelési időben) keresztül). Nagyon fontos megtenni ezt, mert visszamenőlegesen (2 munkanapon túl) nem áll módunkban az óvodai, vagy iskolai igazolást kiállítani. Iskolás gyermeknek az erre a célra szolgáló füzetbe adunk igazolást, kérjük ezt hozzák magukkal.

Betegséggel össze nem függő (családi programok, utazások, stb.) közösségből való hiányzások esetén orvosi igazolást nem állítunk ki.

 

Ügyelet:
Hétköznap 18-08 óráig, illetve hétvégén (szombat reggel 8 és hétfő reggel 8 óra között) sürgős esetekben a készenléti ügyeletes a 27/354-180-as telefonszámon érhető el.

Sürgősségi gyermek ellátás (munkaszüneti napokon, 08-16 óra között): Gyermekszakrendelő (Jávorszky Kórház, Vác, Argenti Döme tér 1-3.), tel.: 06 27 620620 / 1466 Előtte a kórház sürgősségi betegfelvételénél (SBO) be kell jelentkezni.

Valóban indokolt, sürgős esetekben, du. 16 és reggel 08 óra között a kórház gyermekosztályán lehet jelentkezni (7. emelet). A gyermekosztályos ügyeletessel telefonon is lehet konzultálni, tel.: 06 27 620620 / 1276

 

EGYÉB ÜGYINTÉZÉS

Olyan esetekben, amikor nincs szükség orvos-beteg találkozásra, hanem elegendő az asszisztens segítsége, vagy a szülő csak tanácsot, véleményt kér az orvostól kérjük ne keressenek telefonon. Ezekben az esetekben elsősorban az Erodium rendszeren, másodsorban az email-en (gyereknagymaros@outlook.hu) keresztüli kommunikációt kérjük Önöktől.

Ilyen kérések pl. az alábbiak lehetnek:

 • állandóan szedett gyógyszerek felírása
 • tápszer, babaápolási készítmények felírása
 • táppénzes papír kiadása (a táppénz megkezdésének napján telefonos jelzést kérünk)
 • leletek eredményének elkérése
 • elvégzett vizsgálatok dokumentációinak átadása
 • utazási utalvány kitöltése
 • közgyógyellátási igazolvány ügyintézés
 • szakorvosi javaslatok bemutatása
 • krónikus betegségek, vagy tünetek kezelésének megbeszélése

Az Erodium rendszeren, email-en keresztül elküldött igényeiket igyekszünk mihamarabb feldolgozni. Amennyiben nem akut megbetegedés miatt beszélni szeretnének az orvossal, telefonos visszahívást is tudnak kérni ezen a rendszeren keresztül, így nem a betegrendelési időben kell konzultálnunk, hanem akkor az erre szánt időben csak az adott problémával tudunk foglalkozni. Továbbra is javasoljuk a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében az Erodium kártya kiváltását.

A rendelő telefonon történő felkeresését csak sürgős, halasztást nem tűrő esetekre kérjük fenntartani (elsősorban akut megbetegedés, de ide tartozik a táppénz megkezdésének jelzése is).

A fentiek betartására azért van szükség, hogy a betegrendelés időszakában minél zavartalanabbul tudjuk végezni a munkánkat, csak azzal a pácienssel foglalkozva, aki éppen betegvizsgálatra megjelent. Továbbá a telefonon elhangzott információk nem tartoznak arra a betegre, aki éppen a rendelőben tartózkodik. Ez nagymértékben hozzájárul ahhoz is, hogy az előjegyzett időpontokat biztosítani tudjuk.

 

EGÉSZSÉGES TANÁCSADÁS

Egészséges tanácsadásra, védőoltás beadására való jelentkezéshez előzetes időpont egyeztetés szükséges.

1. Sz védőnői körzet

 

 

Kőházy Andrea, tel.:06302896090,  e-mail:szobvedono@gmail.com

 

 

 

2. Sz. védőnői körzet

 

Hunya Zsoltné, tel.: 27-354703, 06-30-6027851

 

 

Tanácsadás időpontok:

 • Hétfő: 13:00-15:00 (2. Sz. körzet)

 • Csütörtök 8:00-10:00 (1.Sz. körzet)

Dr. Hajnal Katalin gyermekorvos és Erdősiné Tóth Mária asszisztens.

 

 

 

Hirdetmények az Erodium Rendszerben

Dr. Hajnal Katalin - 2021-02-27

Kedves Betegeink, kedves Szülők!

Amennyiben gyermeküknek bármilyen légúti tünete (nátha-orrfolyás, torokfájás, köhögés, nehézlégzés) és vagy láza/hőemelkedése, szaglás-ízérzék vesztése/zavara van, a folyamatosan súlyosbodó és romló járványhelyzetre való tekintettel nyomatékosan kérjük Önöket, hogy a betegrendelést kizárólag csak előzetes telefonos megbeszélést követően keressék fel! Így tudjuk leginkább elkerülni, hogy koronavírussal fertőzött beteg a rendelés vagy a vizsgálatra várakozás alatt másokat megfertőzzön. Ilyen betegek esetében csak és kizárólag előzetes megbeszélés alapján tudjuk elvégezni az orvosi vizsgálatot, amennyiben az elkerülhetetlen.
A korlátozások ideje alatt a szokásos rendelési időben elérhetőek vagyunk, a rendelési idő nem módosul.
Az egészséges tanácsadás és a védőoltások beadása folytatólagos marad.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Dr. Hajnal Katalin - 2020-11-19

2020.11.20-tól kezdődően az egészségház felújítása miatt a gyermekorvosi rendelő a Csillag utca 4. szám alá költözött az I. emeletre. A betegellátást és az egészséges tanácsadást is itt végezzük.
A vizsgálatokhoz előzetes időpont foglalás kötelező. Ezt megtehetik telefonon (27/354-402), vagy az Erodiumon keresztül. Erodium kártya a rendelőben igényelhető 1000 Ft+ ÁFA térítési díj ellenében. Kérjük használják email-es elérhetőségünket is. Az általános tájékoztatónkban részletes információk találhatóak a betegbejelentkezéssel kapcsolatban is.

Dr. Hajnal Katalin - 2021-01-23

A 2-es számú védőnői körzet eléhetősége:

Nagymarosi Művelődési Ház
Németh Katalin ( Hunya Zsoltné): telefon:30/602-7851

Korábbi hirdetmények

Dr. Hajnal Katalin - 2020-12-22

Kedves Szülők!

Az előttünk álló ünnepi időszakban a munkanapokon változatlan lesz a gyermekorvosi rendelés. A munkaszüneti napokon az ügyeleti ellátás hívható, vagy kereshető fel. Ennek részleteit az általános tájékoztatónkban leírtakban találják.
Áldott, békés Karácsonyt és egy egészségesebb, sikerekben-örömökben gazdag Új Évet kívánunk minden családnak!

Hajnal Katalin gyermekorvos és Erdősiné Tóth Mária asszisztens

Dr. Hajnal Katalin - 2020-12-11

Kedves Szülők!
2020.12.12-én, szombaton nem lesz rendelés. Sürgős esetben az ügyelet száma hívható: 27/354-180.
Megértésüket köszönjük.

Dr. Hajnal Katalin - 2020-11-10

A 3 év feletti gyermekek számára beadható influenza elleni védőoltásból még van a rendelőnkben. Az oltás iránti igényüket kérjük minél előbb jelezzék email-ben (gyereknagymaros@outlook.hu). A jelenlegi járványhelyzetben különösen fontos, hogy csökkentsük az influenza vírus által okozott megbetegedés esélyét. A családban levő 3 év alatti gyermekeket magunk és a testvérek beoltásával védhetjük meg, hiszen a számukra beadható oltás csak igen korlátozottan hozzáférhető.

Dr. Hajnal Katalin - 2020-11-05

Szeretnénk arra ösztönözni betegeinket, hogy az online kapcsolattartást és bejelentkezési felületeket részesítsék előnyben. Ezt azzal a kedvezménnyel segítjük elő, hogy 2020. november és december hónap folyamán igényelt és ebben a két hónapban átvett Erodium kártyák ingyenesek. Igényeiket kérjük lehetőség szerint emailben jelezzék (gyereknagymaros@outlook.hu). Ezzel szeretnénk ebben a járványveszélyes időszakban hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebb legyen az időpontfoglalás, megelőzzük a betegek torlódását a váróteremben, illetve több olyan szolgáltatást is mindenki számára elérhetővé tegyünk, amely nem igényli a személyes kontaktust (online receptkérés, online tanácsadás).
2021. január hónaptól az Erodium kártyákat már csak 1000 Ft + ÁFA díj ellenében áll módunkban elkészíteni.

Dr. Hajnal Katalin - 2020-12-04

NAGYMAROS 1-ES SZÁMÚ VÉDŐNŐI KÖRZETÉBEN A JÁRVÁNY ALATTI ELLÁTÁS

Kedves Szülők, Kismamák!


Tekintettel a koronavírus-járvány második hullámának felfutó, aktív szakaszára, a járvány elleni védekezés további erősítése érdekében kihirdetett veszélyhelyzetre a területi védőnők vonatkozásában az Országos Tisztifőorvos Asszony az alábbi intézkedések végrehajtását rendelte el:

• törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálására, a távkonzultáció előtérbe helyezésére
• a gondozás menetéről telefonon szükséges egyeztetni a gondozottal/törvényes képviselővel. A preventív tevékenység jelentős része elektronikus úton is elvégezhető.
• a távkonzultáció lehetőségét szükséges felajánlani.
• a távkonzultáció módja: telefonon:06302896090
e-mailen:szobvedono@gmail.com
időpontja:hétköznap:8-16 óráig
• a személyes találkozást feltétlenül igénylő esetekben az ellátás lehetőség szerint a védőnői tanácsadóban történjen és csak nagyon indokolt esetben végezzen a területi védőnő veszélyhelyzetben védőnői családlátogatást
• Védőnői tanácsadáson való részvétel előjegyzés alapján, egyeztetett időpontban történjen. A védőnői tanácsadáson csak tünetmentes, egészséges személy vehet részt.
Időpontja :Kedden 8 és 12 óra közt. Helye: Művelődési Ház
• gondozott személy/szülő, valamint a 6 éves és annál idősebb gyermek is viseljen maszkot
• 1-1,5 méter távolság tartására törekedni kell, kivéve azokat a helyzeteket, amikor egy-egy vizsgálat (pl. vérnyomásmérés, testsúlymérés, egészségügyi dokumentum átadása) ettől közelebbi személyes távolságot igényel
• a védőnői tanácsadó váróhelyiségében egyszerre, egy időben csak egy fő gondozott, illetve szükség esetén egy fő hozzátartozója legyen jelen
• érkezéskor és távozáskor a kézfertőtlenítést el kell végezni

2020.12.01.

Megértésüket köszönöm: Kőházy Andrea
területi védőnő

Dr. Hajnal Katalin - 2020-10-30

BETEGELLÁTÁS

Gyermekorvos: dr Hajnal Katalin csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos
Asszisztens: Erdősiné Tóth Mária

Rendelési idő:
Hétfő: 8:00-11:00 betegrendelés és 13:00-15:00 egészséges tanácsadás
Kedd: 8:00-11:00 betegrendelés
Szerda: 14:00-17:00 betegrendelés
Csütörtök: 8:00-11:00 betegrendelés és 11:00-12:00 egészséges tanácsadás
Péntek: 8:00-11:00 betegrendelés

Rendelkezésre állási idő (sürgős, életveszélyt jelentő esetek)
munkanapokon 8-16 óra között

Betegellátás helye: Kizárólag a rendelőben (Nagymaros Fő tér 10-12. Gyermekorvosi rendelő)

Elérhetőség:
1. Erodium rendszer, a gördülékeny ügyintézés biztosítása érdekében javasoljuk az Erodium kártya kiváltását (elsősorban ezt a bejelentkezési módot részesítsék előnyben, kártya a rendelőben igényelhető).
2. Email cím: gyereknagymaros@outlook.hu
3. Telefon: 06-27-354402 (rendelési időben, csak betegség fennállása esetén)
4. Telefon 06-20-5995649 (rendelkezésre állási időben (munkanapokon 8-16 óra között) kizárólag sürgős, életveszélyt jelentő esetben)